DJ sau formatie la nunta?

Opinie necenzurata despre eterna dilema privind muzica la nunta – alegem DJ sau formatie?

Nota: Acest material a fost scris de o matahala de coleg, cu care fetele ca florile nu doresc sa se asocieze, ca prea le zice fara perdea.

Ok, chestia asta ma scoate din sarite. Evident, DJ!

Cand faci o nunta si brusc apare Smiley sa-ti cante 2 ceasuri, alea doua ceasuri nu mai sunt despre tine si despre nunta ta. Sunt despre Smiley. #ul@ mea, a venit Smiley la nunta, nu mai esti tu centrul atentiei, e Smiley. Firesc, de altfel. Da, esti tare ca l-ai adus pe Smiley, dar da-te mai incolo sa-l vad si sa-mi fac poza cu el. Uite, eu si un Smiley Face. Smiley cand canta sigur e mai grozav decat mirii.

Ok. Sa zicem ca nu vine Smiley ci un grup „vocal-instrumental” care o sa-ti cante fals Maroon 5 cu accente de tambal si pe voce feminina. Poate suna fain, dar de ce sa nu asculti Maroon 5 direct? Si mai e una tare. Am vazut-o la multe nunti. Nu conteaza cine canta, lumea se uita la spectacol. Nu cred ca am vazut nunti la care sa se danseze mai putin decat alea la care e cu spectacol.

DJ sau formatie – care e diferenta?

Vrei sa-ti cante Rihanna la nunta? Play DJ! Pam pam. Canta Rihanna. Si lumea danseaza! Vrei sa-ti falseze un baiat Rihanna la nunta? Zi, maeste! Pam pam. Canta Nelu si lumea se uita la el de la masa. Frumos. Parca viziunea ta era ca o sa va simtiti foarte bine la nunta si toata lumea o sa danseze pana o sa-si dea jos pantofii. Pai, si ce s-a intamplat? L-ai invitat pe Nelu si ai crezut ca o sa fie ca Jay-Z. Ghinion. Si mai si costa o gramada de bani si 5 meniuri in plus.

Nunta e o petrecere nu un spectacol (in general). In majoritatea cazurilor in care e un DJ bun, lumea danseaza si e super petrecere. In majoritatea cazurilor unde e un band prost, lumea casca, sta la masa, mananca, parca nici sa bea nu le vine si nunta-i compromisa. Zic in majoritatea cazurilor, pentru ca am vazut si banduri foarte bune precum am vazut si DJ sculeri-matriteri.

A, si mai e varianta cu viori, tambal si acordeon + una bucata rapsod popular care baga neincetat muzica populara (pentru ca, nu-i asa, ne place tuturor asa de mult). Si doar pentru ca pot, mai baga si un Toto Cutugno sau o Tina Turner din repertoriu pentru cei mai tineri 🙂

Poate am fost rau, sigur am fost magar, dar asta e opinia mea. Nici un gand rau pentru prestatorii de servicii muzicale. Indiferent ca e vorba de banduri sau de DJ, unii sunt foarte buni. Unii! Iar aceia sunt putin mai scumpi si-si merita banii.