Invit sau nu oamenii mai indepartati la nunta?

Cum decizi pe cine inviti la nunta? E ok sau nu sa inviti si oamenii mai indepartati?

Nota: Acest material a fost scris de o matahala de coleg, cu care fetele ca florile nu doresc sa se asocieze, ca prea le zice fara perdea.

Folosind bunul simt. Si absolut, da!

Dilema: Am avut recent o discutie cu un prieten care se casatorea si nu stia daca sa-si invite prietenii din copilarie la nunta. Se gandea ca o sa se simta obligati, ca de ce sa-i puna in situatia neplacuta de a refuza. Ca o sa para un om naspa in fata lor daca-i invita, ca o sa para ca le cere bani. Cam asa gandesc baietii.

Sfatul: L-am intrebat cat de buni prieteni sunt si de cand se stiu. Se stiau din copilarie si erau foarte buni prieteni. Apoi l-am intrebat cum s-ar simti daca unul dintre ei se casatoreste si nu-l invita la nunta. A zis ca s-ar simti naspa, tradat si ca un prieten neimportant.

Solutia: I-a invitat.

Rezultatul: Au venit si s-au bucurat tare mult pentru el.

Morala: Cand te gandesti pe cine inviti la nunta, e mai nasol sa nu inviti oameni care conteaza pentru tine decat sa primesti un refuz. Refuzul e o chestiune de maturitate. Ofera-le ocazia de a te refuza si nu-i desconsidera neinvitandu-i la evenimentul tau. Nu rata oamenii grozavi din viata ta pentru presupuneri nemasurate.

P.S. Morala e valabila si pentru oamenii din viata ta care locuiesc in alte tari. Si pentru rudele pe care nu le-ai mai vazut de cand erai mic dar care sunt importante pentru tine. Daca nu poti ajunge la ei cu o invitatie imprimata, poti sa folosesti o invitatie electronica. Pe care poti sa o trimiti pe WhatsApp sau Messenger, sau prin orice aplicatie de e-mail.