O nunta in 15 destinatii din lume

Îmi plac nunţile cu tematică! Sunt originale şi palpitante pentru invitaţi. Nu consider însă că fluturii pot fi o temă. Cred că pot fi desingur un simbol, dar nicidecum o temă. Nu recomand folosirea unui singur simbol pentru că devine obsedant şi este previzibil. Nunta trebuie să fie un întreg spectacol pentru invitaţi, cu surprize şi multă, multă veselie. Simbolurile nu aduc însă nici una nici alta. Sunt doar lucruri care ne plac. Nu spun să renunţaţi la ele, dar vă sugerez să le înglobaţi într-o temă generală. De exemplu, în acest caz puteţi opta pentru tema garden party, în care evident şi fluturii îşi au locul lor.

Temele nu sunt previzibile, au întotdeauna detalii care abia aşteaptă să fie descoperite. Aşadar, căutaţi-vă teme care să vă dea posibilitatea să vă jucaţi cu mai multe elemente. O tematică bine pusă “în nuntă” va genera în jurul ei o atmosferă de natură să unească invitaţii. Vor împărtăşii curiozităţi şi chicoteli mult mai repede decât vă aşteptaţi.

Eu am făcut un experiment împreună cu Andreea şi Claudiu, o pereche de oameni frumoşi care s-au căsătorit anul acesta pe 3 septembrie. A fost o plăcere să lucrez cu ei pentru că au avut curajul să nu meargă pe o reţetă clasică. Au avut o idee pe care am brodat împreună. Tema nunţii lor a fost călătoria!

 “Dragostea noastră pentru călătorii a constituit o ocazie desăvârşită în alegerea temei pentru “nunta noastră de vis’’. Am vrut să creăm invitaţiilor această iluzie, a incursiunii într-o călătorie a vieţii.  Astfel, ne-am îmbarcat invitaţii într-o minunată călătorie în jurul lumii. Toate escapadele pe care le-am făcut sau pe care am fi dorit să le facem au constituit surse de inspiraţie pentru decorul de nuntă.” Andreea Stănciucu, mireasa

Iniţierea invitaţilor în călătoria magică de la nunta Andreei şi a lui Claudiu a început cu invitaţia tip vedere pe care au primit-o cu câteva luni înaintea evenimentului.

La intrarea în restaurant fiecare invitat a primit câte un bilet de avion, first class, gratuit, de la compania Stănciucu Airelines cu urarea “Bun venit la Bord!”. Pe biletul de avion la destinaţie era trecută o ţară, respectiv masa la care trebuiau să ajungă.  Acesta a fost momentul din care invitaţii au devenit interesaţi de ce vor descoperi, convinşi fiind că le sunt pregătite tot felul de surprize interesante.

“ Biletele de avion primite la debutul petrecerii m-au făcut  să intru într-un mod  splendid în jocul excursiei prin lume! Astfel, mesele de la petrecere au avut ca şi temă: itinerarii posibile de vacanţă. Din acest punct de vedere, percepţia pe care am avut-o, în calitate de invitat, a fost una extrem de plăcută, fiecare grup descoperind, fie doar prin mărturiile-magneţi, ceva din: Anglia/Franţa/Maroc etc. Superb!” Loredana Pistol, invitat

Ideea mărturiilor i-a venit lui Claudiu: magneţi cu poze ale unor destinaţii cunoscute din lume. Mi-a plăcut foarte mult, chiar de la început, dar m-am pus în pielea invitatului: m-ar surprinde un magnet cu turnul Eiffel? Nu suficient! În mod cert mi-ar plăcea să am pe frigider un magnet cu Andreea şi Claudiu la turnul Eiffel. Pornind de la ideea asta ne-am apucat de treabă! Am selectat imagini cu destinaţii cunoscute din 15 ţări, iar mirii au făcut poze în studio potrivite pentru fiecare imagine în parte.

“Cel mai mult mi-au plăcut magneţii cu pozele mirilor în diversele destinaţii de prin lume – astea da mărturii de păstrat! Organizarea nunţii a fost foarte originală şi departe de ceea ce înseamnă în general o nuntă la români.’’ Chioveanu Raluca Maria, invitat

Piesa de “rezistenţă” a fost harta lumii. Andreei i-a plăcut foarte mult ideea de a avea o hartă la nuntă cu îndemnul “Let’s find a place to get lost”. Foarte bună ideea, dar din nou lipsea ceva. După o şedinţă de brainstorming echipa Lady Cozac a venit cu ideea de a transforma harta într-un punct de atracţie al nunţii.

“Momentul cel mai savurat de către invitaţi a fost acela al <hărţii>. A fost de-a dreptul fascinant să vezi o sală întreagă cum se ridică de la mese, curioşi şi dornici să afle despre ce este vorba. A stârnit o întreagă veselie şi bună dispoziţie în rândul invitaţiilor.” Andreea Stănciucu, mireasa

Fiecare invitat trebuia să vină la hartă să ia un bileţel din dreptul unei ţări în care i-ar fi plăcut să călătorească. Pe fiecare bileţel erau scrise, în mod aleatoriu, trei melodii. Când era cântată una dintre aceste melodii, invitaţii care aveau biletul “norocos” trebuiau să se ridice la dans. Aşa oameni care nu s-au cunoscut între ei, la finalul unei melodii, erau ca şi împrieteniţi.

 “Un  moment foarte haios legat de tema nunţii a fost un dans pe care ţi-l alegeai de pe un bilet prins de o hartă a lumii pusă în sală, şi care a stârnit multă curiozitate la început, apoi râsete şi în final multă veselie, provocată de  toate stilurile de dans pe care le-am încercat cu toţii”. Crăciun Mădălina-Cristina, invitat

Pentru realizarea acestui articol am “complotat” cu mireasa şi sper ca inserarea părerilor invitaţilor să vă fie de ajutor. Acum las ultimul cuvânt miresei:

“Tot ce am dorit a fost să-i facem cât putem de fericiţi pe cei din jurul nostru cu fapte mărunte care să le însenineze viaţa. Cred că am reuşit să facem lucruri minunate prin impresia pe care am creat-o, cea a unei călătorii. Cel puţin invitaţii au “călătorit” de la o masă la alta să vadă ce ţări am mai ales! Aceste lucruri care ne-au încantat mintea şi sufletul nu ar fi fost posibile fără ajutorul minunatei lady Cozac.”

P.S. Poţi face lucruri minuate numai atunci când lucrezi cu oameni minunaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *